Son yıllarda moda
olarak çıkan, özel gün kurabiyeleri anneler tarafından oldukça tercih ediliyor.
Doğum kurabiyesi, diş kurabiyesi, 1 yaş kurabiyesi gibi oldukça fazla çeşidi
var. Alp Kaan’ın doğum günü için bende yaptırmak istemiştim. İnternette nedir,
ne değildir diye araştırırken, görümcem gittiği pasta kursunda bu kurabiyelerin
yapılışını öğrendi. Tabi ki bana da gün doğdu. :) Yapılışı oldukça kolay, süslemesi de eğlenceli
bir kurabiye. Üstelik maliyetide yok denecek kadar az.
Bizim gibi bu
kurabiyeleri evde yapmak isteyenler için tarifi paylaşmak istiyorum.
Linzer Kurabiye
(Şekillenebilen Kurabiye)
Malzemeler; Royal
Krema;
200 gr. tereyağı 2
yumurta akı
200 gr. toz şeker 450 gr.
yemek kaşığı pudra şekeri
1.5 tatlı kaşığı
tarçın
2 çay kaşığı
kabartma tozu Süslemesi
için;
1 paket vanilya Dr. Oetker
kurabiye süsü tüpleri
2 yumurta Dr.
Oetker süsleme şekerleri
400-450 gr. un
100 gr. ince
çekilmiş toz badem veya fındık
İlk önce yağ ve toz şeker karıştırılır. Bu karışıma kalan malzeme ilave edilerek, hamur
yoğurulur. Yoğurulan hamur, streç filme sarılarak buzdolabında yarım saat
dinlendirilir. Daha sonra merdaneyle açılarak, kurabiye kalıplarıyla kesilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Royal krema için
2 yumurta akı ve 4 yemek kaşığı pudra şekeri mikserle çırpılır. Kıvamının kalın
olduğunu düşünürseniz çok az ılık su ekleyerek açabilirsiniz.
Fırından çıkan
soğutulmuş kurabiyeleri üzerine önce royal krema sürülüp 2 dk.donması
bekleniyor. Daha sonra üzerine istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Sizlere şimdiden afiyet olsun..
Ayrıca emeğinden
dolayı sevgili görümceme de teşekkürü borç bilirim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder