23 Mart 2012 Cuma

Sana söz yine baharlar gelecek..

KURAL 14:Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Elif Şafak’ın Aşk kitabında okuduğumda çok sevmiştim bu sözü. Bir anda hafızamda yer etmişti.

İnsan olarak hepimizin planları var. Herkes kendi hayatının hakimi olmak istiyor. Dışarıdan hiçbir müdahale olmadan, hayatımız sadece kendi istediğimiz doğrultuda devam etsin istiyoruz. Halbuki böyle olmayacağı daha en başından belli. Hepimiz, bizim için önceden yazılan kaderimizde, ufak şekillendirmelerle yürüyoruz. Ancak bir yerde olaylar akşından çıkıp, düzen bozulduğunda aslında hiçbir şeyin bizim elimizde olmadığını anlayabiliyoruz.

Kurulan düşler, yapılan başlangıçlar herzaman güzelliklere gitmek üzere yapılıyor. Hem kendimiz hem çevremiz için sadece iyiyi istiyoruz. Güzel olamayacağına inandığımız bir yolculuğa asla çıkmıyor. Ancak çıktığımız yolculukların sonunda bizim için iyi mi yoksa kötü mü olduğunu görebiliyoruz.

Kendimizi tek bir noktaya endeksleyip, etrafımızdaki mutlulukları göremediğimizde erkenden yorulmuş, bıkmış bir insana dönüşüyor. Erkenden yaşlanıyoruz belki de..

Yapılan hatalar, yaşanmışlıklar, belki de pişmanlıklar bu hayatta bizi en çok yoran şeylerden. Hayatın içindeki her üzücü olay bizim bir savaşımızsa eğer önemli olan her seferinde bu savaştan dimdik ayakta çıkabilmek. Karşımıza çıkan her sorunda güçlü olup yara almadan yola devam edebilmek.

Yorulup pes etmeye, yeniden başlamak için onca sebep varken, olduğun yere yığılmaya gerek varmı?

Hayat bütün olumsuzluklara rağmen güzel. Bir acıyı unutturmak için bir çok güzel anı biriktirmek hepsinden güzel..

Son olarak yine Elif Şafak'la bitirelim;

KURAL 11: Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz, ana rahminden bebeğe yol açılmaz. Senden yepyeni ve taptaze bir sen zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir.

Adını buraya yazamadığım canım arkadaşıma umut olmak için yazdım bu yazıyı..

Sana söz yine baharlar gelecek arkadaşım.. Sana söz ışık sönmeyecek.. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder